Lithoijen | straatinfo

schietpartij politie meldingen

Politie vraagt informatie na schietincident Lithoijen

schietpartij

Lithoijen - Woensdagochtend 15 januari jl. werd op de JF Kennedybaan de auto van een 23-jarige Rotterdammer beschoten. De politie startte direct een onderzoek en hield in de loop van die ochtend vier mannen aan die worden verdacht van mogelijk betrokkenheid bij het schietincident. Deze mannen zitten alle vier nog steeds vast.

Zover nu uit onderzoek is gebleken werd de auto van deRotterdammer, een zwarte BMW, die ochtend door de inzittenden van twee andereauto's achtervolgd. Het gaat daarbij om een Volkswagen Jetta, die later isteruggevonden en vermoedelijk een donkerkleurige Audi. Er ontstond eenschietincident waarbij meerdere malen met verschillende zware vuurwapens isgeschoten. Zover bekend raakte daarbij niemand gewond. De auto van deRotterdammer ramde op de kruising met de Beatrixweg een schoolbusje en eenlantaarnpaal toen hij aan zijn belagers probeert te ontkomen. De inzittendenkwamen met de schrik vrij.

Vluchtende auto's en mannen

De Audi en de Volkswagen gingen er na de confrontatie vandoor.De politie traceerde de Volkswagen in 's-Hertogenbosch en wist na een flinkeachtervolging twee vermoedelijke inzittenden met de hulp van de bemanning vaneen politiehelikopter aan te houden in Gameren (Gelderland). Daar werd die autoook teruggevonden. Langs de vluchtroute van de Jetta trof een passant een tasaan, waarin enkele vuurwapens zaten. De Audi werd niet meer aangetroffen. Na hetschietincident op de kruising van de Beatrixweg en de JF Kennedybaan waren driemannen weggelopen. Twee van vermoedelijk deze drie, werden later die ochtendaangehouden in Oijen. De identiteit van de derde man is vooralsnog onbekend.

Vragen

In verband met het onderzoek naar het schietincident heeft depolitie een aantal vragen, die maandagavond ook in de uitzending van hetopsporingsprogramma Bureau Brabant aan de orde zijn geweest:

- Wie en waar is de derde man die uit de auto van hetslachtoffer is gevlucht. Het gaat om een getinte man van 25 a 35 jaar met eenlengte van ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lengte. Hij had een opvallendehaardracht, namelijk opgeschoren zijkanten en een soort 'hanenkam' in het middenover zijn hoofd. De politie wil hem graag spreken.

- Wie weet waar de Audi is gebleven? Het was een oud,donkerkleurig en hoekig model. Hij moet schade hebben aan de rechter voorzijde.Wie heeft deze auto, samen met de Volkswagen Jetta op woensdagochtend 15 januariin de omgeving van Oss en Lithoijen gezien?

-Die ochtend werd in Oijen ook een donkere Audi gezien. Depolitie houdt er rekening mee dat dit dezelfde auto was die mogelijk bij hetschietincident betrokken was. Maar misschien was het wel een andere Audi. Ookhierover wil de politie meer weten en met de inzittenden spreken.

Informatie delen

Heeft u mogelijk antwoord op een van deze vragen of enige andereinformatie over de schietpartij? Bel dan met de tiplijn van de politie via0800-6070 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Daarnaast kunt uook bellen met het Team Criminele Inlichtingen 079-345 8 99.

Soortgelijke berichten

Getuigen gezocht van schietincident
Utrecht

Politie zoekt getuige schietincident Rotterdam
Rotterdam

Schietincident
Haarlem

Nieuwe informatie schietincident Witteveen in Opsporing Verzocht
Rotterdam

Getuigenoproep schietincident
Rotterdam

Schietincident vakantiepark
Ewijk

Onderzoek naar dodelijk schietincident
Venlo

Reconstructie schietincident december 2014
Echt

Getuigen gezocht van schietincident
Helvoirt

Update 2: schietincident Zwolle
Zwolle

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio